Chevy Pickup Pika Projekti

Myynnissä olevia autoja selaillessa silmiin osui musta Chevroletin C1500 Pickup. Kyseinen yksilö oli v6 moottorilla, mutta muuten vaikutti suhteellisen asialliselta hintaansa nähden.
Pakkohan se oli lähteä autoa katsomaan ja kokeilemaan.  Vastaavia pickuppeja on itsellä ollut jo useampi vuosien varrella, joten pahimmat ongelmakohdat olisi nopeasti tsekattu .

Onhan se nätti noinkin, mutta pikku maustella varmaan vielä nätinpi. Hyvää tässä yksilössä oli valmiiksi 2/4″ Belltech madallussarja.  Suurempaa madallusta haettaessa em. osat olisi jokatapauksessa pitänyt hankkia.

Heti ensimmäisenä näihin autoihin pitää asentaa puskurin alle tuleva muovinen lippa sekä takapuskurin tilalle tuleva rollpan. Ulkonäkö muuttuu huomattavasti vanhasta työ juhdasta “sporttisempaan” suuntaan.

Kuten aikaisemmin mainittu , tähän oli asennettu alustasarja jo ennestään (itseasiassa v.1996). Rungon “notch” palat olivat jo valmiina, mutta valitettavasti erittäin huonokuntoiset, joten nämä olisi tehtävä uusiksi.
4mm levystä leikatut palat hitsataan paikoilleen ja näin saadaan vanhat mädät pois. Samalla “flipataan” akseli lehden yläpuolelle, jolloin saadaan vähän reilumpi madallus verrattuna entiseen.

Kun palat hitsattu tukevesti paikoilleen ja akseli flipattu voidaan asentaa lava paikoilleen. Normaalisti joutuisi vaihtamaan iskarit ja lisäämään iskarin alakiinnikkeen jatkopalan, mutta tässä oli valmiina lyhyempi iskari nii säätyttiin tältä(kin).

Mukavastihan tuo madaltui. Samalla eteen asennettin lyhyempi jousi, jotta linja pysyisi tasapainoisena. Tämä alkaa olla loppusilausta vaille. Eli vanteet ja renkaat sekä pienet kaarilevikkeet viimeistelemään lopputulos.

Lopputulos näyttää tältä. Samalla toki perus huollot ja pikku korjaukset. Paikka maalausta sinne tänne ja kevyttä kiillotusta.

Aikaa kaiken kaikkiaan edellämainittuihin töihin meni n. viikko ja kustannukset n. 1000 euroa

Tämän piti toimia omana käyttiksenä, mutta tosin kävi ja uuteen kotiin lähti 😉

Tässä vielä hieman speksejä:

 • Madallus n.6″ edestä ja n.10″ takaa
 • 15×10 et -44 vanteet
 • 255/60R15 renkaat
 • Yleismalli pultattavat kaarilevikkeet
 • Mallikohtainen etuspoileri lippa
 • Lowtoys Rollpan takapuskuri

Tsekkaa myös muut projekti kuvat täältä tai seuraa meitä instagramissa

Sharing is caring

5 thoughts on “Chevy Pickup Pika Projekti”

 1. Moro,

  Tässä oli belltechin droppisarja valmiina?
  Eli onko tässä nyt droppi-spindlet ja lyhyemmät etujouset + takana akseliflippi ja uudet iskarin kiinnkkeet? Jotain muuta?

  1. Joo kyllä oli valmiina ja lisättii droppi spindlet. Tarkkaa muistikuvaa takaa mutta muistaakseni just akseliflippi ja jatkopalat iskarin alakiinnikkeisiin ?

 2. Terrrve!

  Tarkoitus tehdä omaan sportsideen samanlainen tipautus ja kaikenmaailman kauppaa on maailma pullollaan.

  Mitäs tuollainen osakasa teidän kautta tulisi kustantamaan? -88 350cid C1500 olisi uhrina.

  1. Moroo, kannattaa kysellä osia esim. US-Parts, meillä ei osamyyntiä tällähekellä. Itse käytän meilkein aina Belltech osia, mutta kuten mainitsit maailmaalla kauopat puollollaan jos jonkinlaista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *