Latest Project Posts

1979 Firebird, 69 Camaro grill ??

Okei aika erikoinen idea, mutta miksei ? Jotenkin tuo Firebirdin vakio keulapala ei vaan istu omaan silmään vaikka muuten muodot kyllä autossa miellyttää.

BUICK 1963

Auto löytyi kuin sattumalta yhden toisen auton etsintä päivän aikana ja olihan se pakko käydä katsomassa. Vanha Buick oli melko hyvässä kunnossa mutta kaipasi kaikkea pientä. Ensinnäkin katon väri, moottorin nakutus ja auton korkeus. Tsekkaa alta mitä tähän projektiin tuli tehtyä.

1979 Firebird

Löysimme melko hyvässä kunnossa olevan vuoden -79 Firebirdin ! Kun tämä yksilö löytyi, tiesimme että siitä tulee Lowtoysin projekti. Visiot pyörii päässä ja ideoita on. Mihin päädytään niin se jää nähtäväksi!

57 belair *update*

Pientä päivitystä 57 Belair projektiin. Antaa taas kuvien puhua puolestaan hiemn missä vaiheessa ollaan.

57 chevy – suspension

Alusta alkaa kasaantumaan 57-projektiin. Tukivarret ja ohjaus CCP-valmistamat, ilmajousina Airlift D2500, asennusosat sekä 4-linkki Lowtoys custom. Tri-Five kit.

57 Chevy – Trunk repairs

Takaluukun ja kontin kannen korjaus paloja tehty. Luukun ainoat mädät kohdat löytyi yläreunasta tiivisteen alta. Kontin pohjaa ei enää ollut laisinkaan eli sen suunnittelu ja muotoilu tulee ihan omasta päästä.

57 Bel Air – Frame

Bel Air runko. Ajatelkaa, auton runko on 65-vuotias! Ja todella hyvässä kunnossa. Muutama kohta paljastui hiekkapuhalluksen jälkeen jotka piti hitsata mutta muuten runko on aivan mielettömän hyvässä kunnossa.

Bel Air- NOVA RM24 sikkikone

Kaupallinen yhteistyö Koneita.comSaatiin pajalle aivan mahtava kone, nimittäin sähkösikkikone jolla saadaan tehtyä aikaisempaa helpommin korjauspaloja projekteihin.

Chevrolet Bel Air

Nyt alkoi meillä klassikoiden klassikko projekti, eli -57 Chevrolet Bel Air. Tätä ei juurikaan koriltaan muuteta, lähinnä pieniä siistimisiä ja muutamia kustomointeja.

Chevy Silverado- Romusta aarteeksi

Romusta aarteeksi, vai mitä sanotte? Tämä Chevy Silverado tuli meille melko huono kuntoisena ja kaipasi paljon muutakin kuin väriä pintaan.

Silverado update !

Projekti etenee hyvää vauhtia vaikka jonkin verran “yllätyksiä” löytyikin. Kuvat puhukoot puolestaan mitä näitä selittelemään 🙂

New Workshop 3

The work is proceeds well and we will soon be able to move to the new workshop.

New workshop !

This is something what i have dreamed of for most of my life 🙂

Satellite WIDEbody ??

Widebody ?? Yes, that’s what’s up 🙂 its going to be 1″ wider (total 2″) and lifted wheel arches. These are the things i think this car needs. 1 ” ain’t much but it’s enough with a quick glance it looks quite stock…well not, but you get the point.

WEDS wheels to Satellite project

Hi there ! it’s been a long time since last update. A lot has happened and I try my best to update this blog as much as possible. Here is something what I did to WEDS Kranze LXZ wheels. At the beginning they were pretty rough condition.

MonteCarlo update clutch pedal

It’s been a while since last update. However a lot has happened, both in the workshop and in the world. It’s crazy what the situation is in the world, but let’s keep the wheels spinning.

Plymouth Satellite

Carbon hood for Satelllite project

It’s time to make the carbon hood for Satellite project. Project starts with waxing the mold. This time I was using a new Easy-Lease release Agent (for me) which I purchased from Easy Composites.

plymouht satellite

The Mouth, projekti jatkuu..

Nyt kun odotellaan osia Monte Carloon, onkin hyvää aikaa jatkaa taas Satelliitti projektia. Tylsää putsaus ja maalaus hommaa tehty alustan kanssa hiljakseen ja siltäosin tämäkin  rupeaa olemaan valmis. Aika siirtyä takaisin korin pariin.

ls2 engine

Chevrolet Monte Carlo “NASCAR” LS Swap Step 1

Nyt kun ulkouori alkaa olla kunnossa, päästään tekniikan pariin. Tämänhän olisi voinut tehdä ennen auton kokoamista, mutta oli kiva päästä hieman cruisalemaan sekä testaamaan miten alusta / rengastus käyttäytyy.

nascar dale earnhardt

Chevrolet Monte Carlo “NASCAR” Step 4

Tervehdys taas, ollaan edetty projektissa jo “step 4:seen” joka on teippaus.Tehdäkkö vaiko eikö ? Tämä on pyörinyt omassa päässä saadun palautteen ansiosta todella paljon. Kuitenkin on “pakko” vaan edetä oman alkuperäisen vision mukaisesti ja luottaa siihen.

Monte Carlo

Chevrolet Monte Carlo “NASCAR” Step 3

Taas on tapahtunut edistystä projektiin. Monte Carlo saatiin tosiaan maalattua ja alkaa olla taas nipussa. Hässäkkää on tämän kanssa riittänyt, mutta hyvä niin 🙂

Chevrolet Monte Carlo “NASCAR” Teaser

Pieni tiiseri seuraajille. Monte Carlo sai värin pintaan ja osittain jo koottukkin. Vielä kokoomista jonkin verran ja sitten loppu silaus. Jatkoa seuraa siis lähipäivinä (tai viikkoina). Millainen tästä loppujen lopuksi tuleekaan ?

Chevrolet MonteCarlo “NASCAR” Step 1

Otsikosta arvaa tämän projektin tyylisuunnan, mutta avataan nyt kuitenkin hieman lisää.Kyseessä on siis 80-luvun lopun Monte Carlo, joka tehdään tyylillisesti No.3 ajaneen Dale Earnhardtin kuskaaman nascar auton “näköiseksi”.

Chevy Pickup Pika Projekti

Myynnissä olevia autoja selaillessa silmiin osui musta Chevroletin C1500 Pickup. Kyseinen yksilö oli v6 moottorilla, mutta muuten vaikutti suhteellisen asialliselta hintaansa nähden. Pakkohan se oli lähteä autoa katsomaan ja kokeilemaan.  Vastaavia pickuppeja on itsellä ollut jo useampi vuosien varrella, joten pahimmat ongelmakohdat olisi nopeasti tsekattu .

Jenkkiautonäyttely 2019

Jenkkiautonäyttely järjestettiin Lahdessa 28-29.9.2019.Nyt täytyy todeta että hyvin järjestetty setti. Mukavasti LAADUKASTA kalustoa ja ohjelmaa. Itselle mukava yllätys oli valaistus joka oli riittävä.Porukkaa oli paljon mutta käytävät riittävän leveät ettei kylki kyljessä tarvinut silti kulkea. Propsit siis teille Kirsi ja Mikael.

Lasikuitu laminointia

Aloitetaan ihan perusteista, eli mitä tarvitaan.Alla tarvikkeita joita tällä kertaa itse käytin. Vuosien varrella useita merkkejä käyttäneenä, voisin todeta että eroja on mutta kyllä kaikilla onnistuu.Laadukkailla aineilla onnistuu usein helpommin ja osan laatu on samalla laadukkaampaa.

Linnacruising 2019

Miten nämä kelit osuukin näin hyvin tapahtuma päiville ? Mutta hyvä niin, taas saatiin nauttia (lauantaina) lähes pivettömästä säästä. Kalustoa runsaasti esillä. Itse crusing oli järjestetty kyllä 10+ arvoisesti, eli järjestäjälle suuri kiitos ! Alla taas kuvia niille jotka ei paikanpäälle päässeet.

Forssa Pick-Nick 2019

Tuli käytyä ensimmäistä kertaa Forssan pick-nikissä. Tapahtuma oli 10-kertaa isompi kun odotukset olivat, kalustoa todella runsaasti. Parkkeraus oli suuresta yleisöstä huolimatta järkätty hyvin ja selkeästi. Swappi oli 90% purkkia ja purnukkaa, mutta ihan hauska sekin oli kiertää läpi. Tulee lähdettyä ensivuonna uudestaan ja voin lämpimästi suositella muillekkin.

Vanhojen autojen katsastusmuutos

Tätä odotamme jännityksellä.Voiko tälläistä tapahtua Suomessa, jotenkin kuullostaa liian hyvältä.Kädet ristissä kuitenkin uskomme ja toivomme että tämä asia etenee 🙂 Lisätietoa Täältä

XS MAG X SPEEDHOOKED

Tehtiin pikavisiitti 27.6 järjestetyssä Speedhooked & XS Mag tapahtumassa. Mukavasti tuntui porukkaa riittävän ja miksipä ei ? Sää oli nätti kun morsian ja paikka istuu tämän kaltaisiin tapahtumiin kun nenä päähän.Muutama kuvakin tuli räpsästyä vaikka visiitti oli tosiaan hyvin pikainen.

ACS 2019

Vierailtiimpa ACS 2019 messuilla pääsiäisenä. Tässä muutama räpsy näyttely kalustosta.Osa kuvista meni valaistuksen ja amatööri kuvaajan takia sumeiksi, mutta harjootellaan harjootellaan.

1969 Charger “Reverence”

Nyt tuli vastaan video Cleveland Power & Performancen projekti joka kuvattu ja leikkattu aika hienosti. Eli “koko auton rakennus” vajaaseen 30min pätkään. Kannattaa tsekata ja pistää paremmaksi 🙂

Carbon top jatkuu…

Jatketaan hiilikuitu katto-projektia. Seuraavana on vuorossa takapilareiden korjaus sekä hiilikuidun ja takalokasuojan saumaan tehdään kantti.Valitettavasti ruoste on mennyt jo niin pitkälle, ettei kanttia pääse suoraan tekemään vaan pilari on ensin korjattava.

Turvavarustelua Sateliittiin

Ennen katon asennusta päädyttiin asentamaan kaaret Satelliteen. Tässä kohtaa on jo pakko sanoa ettei tästä ole tulossa kilpa-autoa joten kaaret tehdään lähinnä koria jäykistämään ja kosmeettisista syistä.

Pikainen tiiseri…carbon top

Tästä tulee juttua enemmänkin mutta pikainen tiiseri paikallaan 😉Eli Satelliten katto projektissa päädyttiin hieman erikoisempaan “korjaukseen”…

Kustom Kulture Show 2019

Käytiin vierailulla Kustomkulture showssa, hienoja vehkeitä, hyvää musaa ja paljon tuttuja. Muutama kuva lauantailta tapahtumasta.

Satellite katto projekti osa 2

Katto projekti jatkuu, seuraavaksi ruostuneiden tukirakenteiden korjausta. Samalla ennen vanhan kattopellin irroitusta korjataan takalasin kulmat ja vaihdetaan ruostunut lasin alareunan ja kontin välinen paneeli.

Satellite katto projekti osa 1

Alotellaan katon korjaus/customointi prokkista. Tämä auto on tullut tehtaalta vinyylillä varustettuna ja kuten olettaa saattaa on katto todella huonossa kunnossa. Jossain vaiheessa kattoa “korjattu” kittaamalla/kuiduttamalla reikiä umpeen ja ruostuminen on jatkunut alla.

Cadillac Sedan DeVille 1967

“Heräteostos” Cadillac tuli haettua Kotkasta helmikuussa 2017. Ensivaikutelmana Caddy oli ihan toimiva kampe joka tuli ajamalla kotipihaan asti. Tästä oli tarkoitus lähteä rakentamaan autoa itselle, mutta tuttu kaveri etsi juurin tämän ikäluokan Cadllaccia itselleen ja päätettiin tehdä tästä auto hänelle.

Chevrolet Impala 1964

Aivan täysi romuauto vai oliko ? 1964 Impala on ollut omana haaveena jo teini-iästä lähtien. 80-luvun lapsi eli N.W.A biiseillä oli varmasti osuutta asiaan 🙂 Impala on lähtöisin ilmeisesti Ahvenanmaalta. Se tuli eteen huutokaupassa ja meillä kävi tuuri, kun oma huutomme voitti ja saimme sen asialliseen hintaan. Mutta mitä paljastui ? Yllätys oli oikeasti todella […]

Dodge D100 pickup

Dodge D100 pickup vuodelta -70 tuli meille kesän aikana. Hetken fiilisteltyä auton ulkoista habitusta heräsi ajatus: Tämä pitää saada matalaksi 🙂 Käsi ylös joka yllättyi. Dodge “oli” varustettu Mopar 318 moottorilla ja loistavalla 3-vaihteisella manuaalilaatikolla. Vaihteet arvotaan rattikarahkan avulla. Tästä lisää kuvia ja tarinaa pikapikaa, tilaa blogimme (alla subscribe) jolloin saat uusista päivityksistä tiedon sähköpostiisi.

Plymouth Satellite 1969

Satelliitti tuli kuin varkain kun vanhan kaverin kanssa alettiin auton vaihtokauppoja hieromaan. Auton yleisilme oli suhteellisen siisti mutta… edellinen omistaja Amerikassa oli tehnyt pakkelilla ja aaltopellillä myynti-fiksiä vähän sinne ja tänne. Ensimmäinen idea oli että korjataan kaikki mikä näkyy, laitetaan ajokuntoon ja cruisaillaan kesä, mutta sittenhän se lähti tuttuun tapaan lapasesta.