Plymouth Satellite 1969

Satelliitti tuli kuin varkain kun vanhan kaverin kanssa alettiin auton vaihtokauppoja hieromaan. Auton yleisilme oli suhteellisen siisti mutta… edellinen omistaja Amerikassa oli tehnyt pakkelilla ja aaltopellillä myynti-fiksiä vähän sinne ja tänne.

Ensimmäinen idea oli että korjataan kaikki mikä näkyy, laitetaan ajokuntoon ja cruisaillaan kesä, mutta sittenhän se lähti tuttuun tapaan lapasesta.

Melkolailla ensimmäisenä oli pakko tarttua -69 Satelliten pahimpaan epäkohtaan eli perään. Muuten niin hyvälinjainen auto, mutta takavalot ja luukku olivat aivan kamalat (makuasioita, mutta allekirjoittaneen mielestä asia oli näin).
Paperille tehtiin sketsi miltä auto tulisi näyttämään. 68- Satellitessa takavalot ovat huomattavasti syvemmällä vaikka muuten korinmuodot ovat melkolailla samat.
Eli aihioiksi lähti 68-mallin takakulmat ja sitten sovittamaan…ei sopinut suoraan, no peltiä ja mikkiliimaa ja johan näytti sopivan.

Takaluukkuun saatiin agressiivista ilmettä piirtämällä muodot omasta päästä ja pellin kanttaus kaverin toimesta.
Lopputulos on huomattavasti häijympi 🙂

Myös korjattavaa yllätys yllätys b-korin moparissa löytyy ja ehkä juuri siksi myös osiakin saatavana kohtuu kivasti.
Silti ykseinkertaisimpiin paikkoihin (ja pienempiin kokonaisuuksiin) ei viitsitty korjauspaloja tilailla vaan ne valmistettiin itse.

Loppujen lopuksi peltejä on vaihdettu todella paljon mm. uudet lattiat, kontinpohja sisähelmat, kaaret ja lukuisia muita paikkoja mistä ei valitettavasti tullut tuossa välissä kuvailtua.

Kaarikorjauspalojen valmistuksesta tullaan tekemään “how-to” juttu joten seurailehan blogia.Myös helman takaosa sai uutta peltiä ihan Made in Finland mallistosta.

Ja kun customia tehdään niin vaikka ei tuo Satelliten oma kaula ole mikään pahannäköinen sekään, niin on vuotta vanhemman saman konsernin tuotteet eli Coronetin maski silti häijympi.
Arvata varmaan voi ettei sekään sovi Satelliittiin ? No ei sovi, mutta saadaan sopimaan. Toki on aika työläs homma, vaikkei siltä ehkä näytäkään.
Taas kerran kuvia puuttuu välistä reippaasti, koska työn touhussa ne välillä unohtuu…Alla konepellin etureuna on muokattu maskille sopivaksi…nyt enää loput.

Hypätään tässä kohtaa aikahyppy kun Satellite on pohjamaalissa ja loppusilauksia vaille menossa ns. väliväriin josta jatketaan kokonaisuuden jalostamisella.
Väliväri on joskus hyvä vaihtoehto kun tekee paljon muutoksia, näkee kontreettisesti miltä lopputulos tulee näyttämään ja toimiiko suunnitellut ideat luonnossa yhtähyvin kun paperilla tai päässä. Myös pohjatöiden tarkistus välivärillä olisi useammallekkin ammattimaalarille ihan suotavaa.

Kun auto saatiin värjäyksestä se koottiin pikaisesti jotta saadaan kokonaiskuva mikä toimii mikä ei ja miten tästä jatketaan.
Seuraappa siis projektia joka jatkuu edelleen, mm. alustan, tekniikan ja muutaman “pienen” kori muutoksenkin osalta.

Tässä kuitenkin muutama tiiseri mitä tuleman pitää…

Tästä lisää kuvia ja tarinaa pikapikaa, tilaa blogimme (alla subscribe) jolloin saat uusista päivityksistä tiedon sähköpostiisi!

Tästä lisää kuvia ja tarinaa pikapikaa, tilaa blogimme (alla subscribe) jolloin saat uusista päivityksistä tiedon sähköpostiisi!

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *