ls2 engine

Chevrolet Monte Carlo “NASCAR” LS Swap Step 1

Nyt kun ulkouori alkaa olla kunnossa, päästään tekniikan pariin. Tämänhän olisi voinut tehdä ennen auton kokoamista, mutta oli kiva päästä hieman cruisalemaan sekä testaamaan miten alusta / rengastus käyttäytyy.

Kuitenkin raideväli on leventynyt n.10cm ja alustassakin muutoksia jonkin verran. Alusta muutokset ei sinänsä kauheasti jännittänyt, koska käytettiin suurimmaksi osaksi valmiita osia.
Nyt tiedetään mitä muuttaa, näistä lisää tulevissa jaksoissa 🙂 Nyt kuitenkin itse otsikon aiheeseen.

Luonnollisesti ihan ensimmäiseksi alettiin tutkimaan moottori vaihtoehtoja. Kriteereinä oli +400hp (mielummin lähelle 500hp), GM v8 ja mielummin ihan uusi paketti. Jos budjetti olisi rajaton löytyisi vaihtoehtoja vaikka muille jakaa. Nyt kuitenkin koko homma olisi tehtävä rajallisella budjetilla joten vaihtoehdot vähenee  reilusti.
Vanhan koulun V8 olisi tyyliin sopiva, mutta äkkiä kallis ja huomattavasti haastavampi kun ns. nyky moottorit. Oikeastaan ainoaksi vaihtoehdoksi jäikin GM LS moottorit.
Trukki  (Vortec) moottorit olisi kestäviä, halpoja ja voimaa saisi kohtuu edullisesti tuon 400hp ja varsinkin käytettynä tarjontaa todella paljon. “Oikeat” LS moottorit kalliimpia mutta jo suoraan paketista n. 400hp ja edullisesti lähelle 500hp.
Etsintä aloitettiin ja hyvinkin nopeasti muutaman mutkan kautta löytyi ihan uusi GM performancen LS2. Valinta oli siis tehty ja tällä edetään.

ls2 motor

Kyseinen paketti on tilattu jo alkujaan kaasutin mallina ja mukana tuli: imusarja, MSD sytytys yksikkö sekä Holley kaasutin. Mukana tullutta kaasutinta ei käytetä, mutta koska halutaan säilyttää vanhan koulun tyyli, käytetään kaasuttimen tyylistä ruiskua (joko Holley Sniper tai Fitech) monipiste ruiskun sijaan.

ls2 msd ignition

Vaihteiston valintaan kysyttiinkin mielipidettä instagaramissa ja tulos oli selkeä: Manuaali vaihteisto. Tämä oli sinällään hienoa sillä omakin mielipide oli vahvasti manuaalin kannalla tämän moottorin kaveriksi.

Projekti siis etenee tällä hetkellä osien metsästyksellä ja lisää aiheesta kun lisää osia saadaan tehdään päivityksiä sitä mukaan.

Seuraa siis projektia ja ota blogi seurantaan.

Tsekkaa myös muut projekti kuvat täältä ja seuraa meitä instagramissa

Terveisin
Tomi @ OnGround

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *