Satellite katto projekti osa 1

Alotellaan katon korjaus/customointi prokkista. Tämä auto on tullut tehtaalta vinyylillä varustettuna ja kuten olettaa saattaa on katto todella huonossa kunnossa. Jossain vaiheessa kattoa “korjattu” kittaamalla/kuiduttamalla reikiä umpeen ja ruostuminen on jatkunut alla.

Ensin kuitenkin otetaan katosta muotti tulevaa jatkoa simällä pitäen, eli katto kitataan suoraksi ja maalataan.

Tässä katto kitattu suoraksi ja maalattu mustaksi. Seuraavaksi kiillotus.

Kiillotettu katto vahataan 5-7 kertaa ennen muotin valmistuksen aloittamista. Vahaukseen käytettiin Meguiars Mirror Glaze® Maximum Mold Release Wax vahaa.

Vahatulle pinnalle levitetään 2 kerrosta gelgoattia, ensimmäisen kerroksen annetaan kuivua nihkeäksi ennen seuraavan kerroksen levitystä. Huomaa myös ympärille rakennetut “lipat” tulevaa alipainekalvon kiinnitystä varten. Myös taaempi lippa rajaa takalasin kantin pois jolloin muotista tulee 2-osainen ja itse kappaleen irroitus sujuu helpommin.

Kun toinenkin gelgoat kerros on kuivunut nihkeäksi (tahmea mutta ei tartu sormeen) aloitetaan laminointi. Tässä projektissa käytettiin 600g/m2 mattoa 6 kerrosta. Jokainen kerros kastellaan hartsilla ja telataan ilmaustelalla tiiviiksi.

Kun laminaatti on kuivunut, laminoitiin vielä metalliset vahvikkeet tukemaan rakennetta.


Muotti irroitettuna ja leikattuna.Ttakalasin lipare kiinnitetty pulteilla itse muottiin jolloin valmistettavasta kappaleesta tulee ns. kokonainen.

Seuraavaksi korjataan ei niin ehjä katon tukirakenne, eli jatkoa seuraa

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *