Cadillac Sedan DeVille 1967

“Heräteostos” Cadillac tuli haettua Kotkasta helmikuussa 2017. Ensivaikutelmana Caddy oli ihan toimiva kampe joka tuli ajamalla kotipihaan asti. Tästä oli tarkoitus lähteä rakentamaan autoa itselle, mutta tuttu kaveri etsi juurin tämän ikäluokan Cadllaccia itselleen ja päätettiin tehdä tästä auto hänelle.

Sketsiä miltä Cadillac näyttäisi valmiina. Omien ja “asiakkaan” eli auton nykyisen omistajan ideoiden pohjalta piiretty, ISO kiitos piirrustuksesta Henry Mäkelä !

Heti ensimmäisenä tämäkin piti tietenkin pussittaa.

Kattopellin takapilarit olivat hieman rakolla, kiitos vinyylin ja pitkän suomitaustan.

Peltiarkista tehtiin sopiva korjauspala ja johan alkaa ehjääntyä tämäkin.

Myös takalasin alareuna oli tiensä päässä, joten sinnekkin tehtiin korjauspala. Autohan oli viinyylikaton aiheuttamia ruoste ongelmia lukuunottamatta hyvin ehjä ja ruosteeton. Kuten myös kuvistakin näkee, aikaisempia maalauskertoja ei juurikaan ollut (tai sitten tämä on joskus käynyt peltipaljaana).

Aikahyppy “muutaman” kuukkauden päähän kun tämä auto on maalattu. Valitettavasti tässä välissä ei tullut kuvattua oikein mitään joten lukuisia työvaiheita välistä uupuu… Tässä kuitenkin ollaan jo taas kokoonpäin menossa kovaa vauhtia.

Sitten ollaankin jo loppu metreillä, viimeisiä osia paikoilleen ja cruisaamaan.

Käyhän lukemassa juttua Cadillacista tätä kirjoitettaessa uusimmasta 1/2019 Amerikan Rauta lehdestä.

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *